De locaties; praktische info

Wil je telefonisch vragen stellen? Bel dan met het landelijke nummer 0800 - 1351. Voor vragen over de Drentse locaties kun je bellen met 0592 - 709 709.

PRAKTISCHE INFO: 

 

 OPENINGSTIJDEN 

Iedereen vanaf 12 jaar en ouder kan ook zonder een afspraak een prik halen tegen het coronavirus. Zo kun je langskomen wanneer het jou het beste past. 

In onderstaand schema lees je wanneer onze vaccinatielocaties open zijn (groen). 

Klik op het schema voor een grotere weergave

Tussen 09.00 en 17.00 uur ben je welkom voor een vaccinatie of het laten bijschrijven in het gele boekje van je  (eerdere) vaccinatie. 


  • Angst voor de prik? Op zaterdagochtend bieden we rust, privacy en extra persoonlijke aandacht in Hoogeveen. Lees hier meer.

  • Wij kunnen alleen je gele boekje stempelen als je door een GGD bent gevaccineerd.

WELKE VACCINATIELOCATIES ZIJN ER IN DRENTHE?

De Drentse vaccinatielocaties vind je in Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel (in sluimerstand). Het zijn locaties waarbij je je auto parkeert en lopend naar binnen gaat om gevaccineerd te worden. Als je slecht ter been bent, kun je dichterbij parkeren en/of een rolstoel lenen.

 

ROUTEBESCHRIJVING

Assen:

Let op: vanaf 21 september is de nieuwe vaccinatielocatie: 

De Bonte Wever, Stadsbroek 17, routebeschrijving

(De locatie op het TT-terrein is permanent gesloten.) 


Emmen:

Het Test- en Vaccinatiecentrum Emmen zit aan de Van Schaikweg 55 in Emmen, bij het voormalige Fletcher Hotel (ook wel bekend als De Giraf). Volg de borden Test- en vaccinatiecentrum Drenthe. Bushalte Van Schaikweg ligt ca 400 meter van de toegang af.

     Bekijk de locatie op Google Maps
 

Hoogeveen:

De vaccinatielocatie vind je aan de De Vos van Steenwijklaan 73 in Hoogeveen. Volg de borden Vaccinatiecentrum Drenthe. Lijn 'Krakeel' van stadsbus De Bij stopt tijdelijk voor de deur van het Vaccinatiecentrum in Hoogeveen. 

Bekijk de locatie op Google Maps 

 

Meppel: deze locatie is in sluimerstand.

Wanneer het nodig is, kan deze locatie weer snel worden geopend.
De vaccinatielocatie vind je aan de Eekhorstweg 16. Dat is naast de gemeentewerf. Er wordt hier alleen gevaccineerd. De testlocatie in Meppel ligt iets verderop. Volg de borden  Vaccinatiecentrum Drenthe.

     Bekijk de locatie op Google Maps.

 

   

 

Vervoersmiddelen

Aanvullend Openbaar Vervoer

Maak je gebruik van het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) of Valys? Dan kun je dat ook gebruiken om naar de vaccinatielocatie te komen. Heb je geen AOV-pas, dan is deze via 0800-0643 aan te vragen. 


Kom je met de taxi?

De parkeerwachten wijzen de chauffeur naar een stopplek dichtbij de uitgang.

In Assen is ook een aparte taxiwachtruimte waar je gebruik van kunt maken. Je kunt hier de taxi zien aankomen en anders informeert de parkeerwacht je wanneer de taxi er is.

 

Parkeren

De parkeerplaatsen zijn ruim, gratis en vlakbij de vaccinatielocaties. Het is nooit verder dan 100 meter lopen. De locaties zijn toegankelijk met een rolstoel of rollator. Ben je slecht ter been, geef dit dan aan bij de parkeerwacht, zodat je een plekje dichtbij de ingang krijgt. Op alle locaties zijn gratis leenrolstoelen beschikbaar.

 

Verloop van het bezoek

Een medewerker ontvangt je en wijst je de weg. Bij de registratiebalie controleert een medewerker je gegevens en hoor je bij welke balie je de vaccinatie ontvangt. Je mag geen foto’s maken op de locatie. Dit is vanwege privacy, maar ook omdat foto’s maken onnodig tijd kan kosten.

 

De vaccinatie is in principe zo gezet. Onze medewerkers zijn bevoegd, bekwaam en werken onder toezicht van een arts. Vind je het spannend of ben je wat angstig? Geef dit gerust aan, dan houden we hier rekening mee. Indien gewenst kun je ook liggend gevaccineerd worden. Vind je het echt heel spannend, kom dan op zaterdagochtend naar onze speciale prikangstlocatie. 

 

Na de vaccinatie wacht je 15 minuten in de wachtruimte om er zeker van te zijn dat je geen directe bijwerkingen krijgt.  Er zijn altijd artsen, verpleegkundigen en E.H.B.O.-ers aanwezig op locatie. Contact?

Wil je telefonisch vragen stellen? Bel dan met het landelijke nummer 0800 - 1351. Voor vragen over de Drentse locaties kun je bellen met 0592 - 709 709.


Locatie Assen op het circuit van de TT.