Jong en vaccineren?
 

Ben je tussen de 12 en 18? Dan mag je ervoor kiezen om je te laten vaccineren.

Je ontvangt een uitnodigingsbrief op de deurmat. Online kondigen we aan welke jaartallen ook alvast online een afspraak kunnen plannen.

Waarom zou je je laten vaccineren als je jong en fit bent?
 

 

Wanneer mag ik zelf beslissen of ik een vaccinatie wil?

Ben je 16 jaar of 17 jaar? Dan mag je zelf beslissen of je je wilt laten vaccineren. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan beslis je samen met je ouders of verzorgers over vaccinatie. Jij en je ouders kunnen je op allerlei manieren goed laten informeren voordat jullie een keuze maken.

 

Heb jij hevige prikangst?

Neem dan eens contact op met je huisarts. In uitzonderlijke gevallen kan deze jou de vaccinatie tegen corona geven. Durf je toch naar onze vaccinatielocatie te komen? Geef dan je prikangst aan als je bij ons binnenkomt. We zorgen ervoor dat er mensen zijn die je kunnen geruststellen en je goed begeleiden. Bekijk ook het artikel met tips: 'Erg gespannen voor een prik?'

 

Heb je een andere vaccinatie in je agenda staan?
Zorg dat er altijd minimaal 7 dagen zitten tussen de coronavaccinatie en vaccinatie uit het Rijksvaccinatieprogramma. Laat de coronavaccinatie voorgaan, stel de Rijksvaccinatieprogramma-vaccinatie zo nodig uit. 

 

Laat jij je vaccineren? 

Wat zeggen ze op straat?

 

Zijn coronavaccins wel veilig?

De coronavaccins waren er snel. Zijn ze wel veilig, en hoe zit het met de bijwerkingen? Putri Hintaran, arts infectieziektenbestrijding, legt uit.

 

Word ik buitengesloten als ik me niet wil laten vaccineren?

Als jij je niet wilt laten vaccineren, word je nooit buitengesloten of ergens niet toegelaten. Als het echt nodig is, kun je altijd op andere manieren toegang krijgen. Bijvoorbeeld door je op corona te laten testen. Of een bewijs te laten zien dat je corona hebt gehad (herstelbewijs van corona).

  

Weet jij waar je je moet laten testen?

Let goed op dat je bij de goede organisatie test, het zou jammer zijn als je toch niet met je vrienden naar de club kan. Wil je naar een evenement? Dan maak je een testafspraak bij Testen voor Toegang. Wil je reizen of heb je klachten passend bij corona? Dan test je bij de GGD.  

 

Vragen?

Laagdrempelig vragen stellen? Dat kan via de chatfunctie op www.jouwggd.nl. Ook heeft het Nederlands Jeugdinstituut een speciale webpagina over COVID-19-vaccinatie bij jongeren.

Voor meer informatie check de brochure van de Rijksoverheid.

 
 

  


Laat je je goed informeren?

Junior coronacollege

Hoe werkt het coronavaccin, is het vooraf voldoende getest, wie bepaalt of je de prik mag krijgen?

In het junior coronacollega op maandag 12 juli jl. konden scholieren uit de onderbouw van de middelbare school en hun ouders al hun vragen stellen aan o.a. Prof. dr. Ton de Boer en dr. Naomi van Steenbergen.

 

Junior coronacollege terugkijken?

Ga naar: YouTubekanaal CBG