Tussen de 12 en 18 jaar?

Dan mag je een coronavaccinatie

Waarom zou je je laten vaccineren?

Misschien heb je nog vragen over coronavaccinatie. Dus dan is het goed om daar de juiste informatie over te vinden. 

 

Soms is die informatie een klein beetje….saai. GGD-arts Ashis Brahma doet het helemaal anders. in deze video beantwoordt hij veelgestelde vragen, maar dan VANUIT DE MUZIEKSTUDIO! ??
 

 

En als je jong en fit bent? 

 

Wanneer mag ik zelf beslissen of ik een vaccinatie wil?

Ben je 16 jaar of ouder? Dan mag je zelf beslissen of je je wilt laten vaccineren. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan neem je de beslissing samen met je ouders of verzorgers. Jij en je ouders kunnen je op allerlei manieren goed laten informeren voordat jullie een keuze maken.

 

Heb jij hevige prikangst?

Neem dan eens contact op met je huisarts. In uitzonderlijke gevallen kan deze jou de vaccinatie tegen corona geven. Durf je toch naar onze vaccinatielocatie te komen? Geef dan je prikangst aan als je bij ons binnenkomt. We zorgen ervoor dat er mensen zijn die je kunnen geruststellen en je goed begeleiden. In Hoogeveen zijn er speciale uren voor mensen met prikangst. 

 

Heb je een andere vaccinatie in je agenda staan?
Zorg dat er altijd minimaal 14 dagen zitten tussen de coronavaccinatie en de vaccinatie uit het Rijksvaccinatieprogramma.

  

Wat zegt de kinderarts? Lees het interview met Patricia Bruijning-Verhagen van het UMC Utrecht. 

 

Wat zeggen ze op straat?

 

 

Zijn coronavaccins wel veilig?

De coronavaccins waren er snel. Zijn ze wel veilig, en hoe zit het met de bijwerkingen? Putri Hintaran, arts infectieziektenbestrijding, legt uit.

 

Word ik buitengesloten als ik me niet wil laten vaccineren?

Als het nodig is, kun je in Nederland op andere manieren toegang krijgen tot evenementen, horeca of andere zaken. Bijvoorbeeld door je op corona te laten testen. Of met een bewijs dat je corona hebt gehad (een herstelbewijs krijg je na een positieve testuitslag bij de GGD).

Vragen?

Laagdrempelig vragen stellen? Dat kan via de chatfunctie op www.jouwggd.nl. Ook heeft het Nederlands Jeugdinstituut een speciale webpagina over COVID-19-vaccinatie bij jongeren.

Voor meer informatie check de brochure van de Rijksoverheid.


Kinderen van 5 tot en met 11 jaar

Zij kunnen een coronavaccinatie krijgen. 

Vanaf 18 januari ontvangt de eerste groep kinderen van 5 t/m 11 jaar een uitnodigingsbrief van het RIVM voor een coronavaccinatie. 


Bekijk onze pagina voor kids tussen de 5 en 11 jaar of zie:

Laat je je goed informeren?

GGD-arts Ashis Brahma doet het helemaal anders. In deze video beantwoordt hij veelgestelde vragen, maar dan…. in zijn eigen actiefilm.

Psychobioloog Boy Vissers neemt je mee op reis door het lichaam in museum Corpus en laat je zien welke reis mRNA-vaccins aflegt in je lichaam.  

Vaccineren, hoe werkt dat?

Hoe werkt vaccineren? En is dat veilig?

Wil je een prikafspraak?

Voor je 1e of 2e prik kun je zonder afspraak langs komen. Je kunt vooraf ook telefonisch een afspraak maken via 0800 - 7070. Check hiervoor de openingstijden bij Locaties.

Vragen en antwoorden

Het is begrijpelijk als je vragen hebt. Daarom zetten we een aantal vragen en antwoorden over de vaccinatie op een rij.

Locaties en openingstijden

Op deze pagina lees je waar en wanneer je langs kunt komen voor je 1e of 2e prik. Voor een boosterprik maak je altijd eerst een afspraak.