Ik heb een oproep voor vaccinatie ontvangen

Vragen en liever telefonisch contact? Bel dan met het landelijke infonummer 0800 - 1351.

Zodra je de uitnodiging ontvangt, maak je een afspraak voor een vaccinatie. Dat kan online via deze site coronavaccinatie afspraak of via het landelijke afsprakennummer. Dat telefoonnummer staat in je brief.

 

Afspraak maken
De uitnodigingsbrieven worden per leeftijdsgroep verzonden. Niet allemaal tegelijk, om lange wachtrijen bij het afsprakennummer zoveel mogelijk te voorkomen.

 

Wil je bellen voor een afspraak, dan kan de wachtrij soms lang zijn (online gaat sneller). Probeer bijvoorbeeld op een later moment, rond etenstijd of aan het eind van de dag (kort voor 20.00 uur) nog eens te bellen. 

 

Wanneer je online een afspraak maakt via deze website www.coronatest.nl, krijg je drie opties aangeboden. Passen deze drie opties je niet, probeer het een andere dag nog eens. Continue zet de GGD beschikbare plekken open. 

 

Tijdens het maken van je afspraak
Tijdens het maken van je afspraak, beantwoord je ook een aantal vragen om te bepalen of het veilig is om je te laten vaccineren. Die vragen gaan bijvoorbeeld over allergieën en of je in de afgelopen periode corona hebt gehad.

 

Op Rijksoverheid.nl vind je een overzicht van alle vaccinatielocaties. Bij het maken van de telefonische afspraak, wordt gekeken op welke locaties je zo snel mogelijk terecht kunt. Heb je een voorkeur voor een locatie, dan kun je dat aangeven. Soms betekent dat wel dat je dan wat langer moet wachten. Lukt het niet om op dat moment op die locatie te plannen? Dan heb je twee mogelijkheden:

 1. Maak toch de afspraak op de nu beschikbare locatie en probeer op een later moment deze te verplaatsen naar de locatie van jouw voorkeur. Lukt dat niet, dan heb je in ieder geval snel een vaccinatieafspraak.

 2. Maak nu geen afspraak en probeer het op een later moment opnieuw.

 

Doordat de levering van vaccins wisselend is, kan vaak niet ver vooruit worden gepland. Zodra de levering voor een bepaalde periode zeker is, komen er gelijk weer extra mogelijkheden om te plannen. Dus: heb je echt een sterke voorkeur voor een specifieke locatie en vind je het niet erg om wat later gevaccineerd te worden? Dan kun je na een paar dagen proberen je afspraak alsnog te verplaatsen.

 

Welke locaties heeft GGD Drenthe?

In Drenthe zijn op dit moment vier locaties waar je je kunt laten vaccineren: Hoogeveen, Assen, Meppel en Emmen. Dit zijn locaties waarbij je je auto parkeert en lopend naar binnen gaat om gevaccineerd te worden. Als je slecht ter been bent, kun je een rolstoel lenen. 

Gedetailleerde informatie over de locaties en een routebeschrijving vind je op de pagina Praktische info vaccinatielocaties.

 

Wat neem je mee naar de vaccinatielocatie?

 • je identiteitsbewijs; 

 • je uitnodigingsbrief;

 • je ingevulde gezondheidsverklaring;

 • je afspraakbevestiging.

Daarnaast vragen we je

 • kleding te dragen waarbij je je bovenarm gemakkelijk bloot kunt leggen;

 • een mondkapje te dragen;

 • 1,5 meter afstand te houden van anderen.

 
Goed om te weten voordat je op weg gaat: 
 • Ben je verkouden of heb je andere coronagerelateerde klachten? Dan mogen we de vaccinatie niet zetten. Bel dan met het afsprakennummer in de brief en verzet je afspraak naar een later moment.
 • Zorg dat je vijf minuten voor je afspraak op de locatie bent. Kom liever niet eerder, om wachtrijen te voorkomen. Het geeft niet als je iets later komt. Je afspraak blijft staan.
 • Kijk goed op de borden voor de looprichting.
 • Houd de benodigde documenten bij de hand, want zonder kunnen we je niet vaccineren.
 • Volg de aanwijzingen van het personeel op.
 • Nadat je bent gevaccineerd, ontvang je een bewijs van vaccinatie en een informatieflyer. 
 • Vervolgens wacht je 15 minuten in de wachtruimte om er zeker van te zijn dat het vaccin geen directe bijwerkingen vertoont.  

 

Kijktip: Coronavaccinatie van uitnodiging tot registratie

Informatie over vaccineren

Hoe werkt vaccineren? En is dat veilig?

Ik heb een oproep ontvangen

Als je een oproep hebt gekregen kun je bellen voor een afspraak. Op deze pagina vind je alle praktische informatie.

Vragen en antwoorden

Het is begrijpelijk als je vragen hebt. Daarom zetten we een aantal vragen en antwoorden over de vaccinatie op een rij.

Meer informatie

Klik hier voor een overzicht met links naar websites met meer informatie over corona en vaccinatie.