De vaccinatielocaties van GGD Drenthe

Wil je telefonisch vragen stellen? Bel dan met het landelijke nummer 0800 - 1351. Voor vragen over de Drentse locaties kun je bellen met 0592 - 709 709.

Welke vaccinatielocaties zijn er en hoe kom ik daar?

Onze vaccinatielocaties vind je in Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel. Het zijn locaties waarbij je je auto parkeert en lopend naar binnen gaat om gevaccineerd te worden. Als je slecht ter been bent, kun je dichterbij parkeren en/of een rolstoel lenen. Op deze pagina vind je algemene en specifieke informatie per locatie. Een vraag of behoefte aan ondersteuning op de locatie? Spreek gerust één van onze medewerkers aan. We helpen je graag.

Over de locaties

Hoogeveen:

De vaccinatielocatie bevindt zich aan de De Vos van Steenwijklaan 73 in Hoogeveen. Volg de borden Vaccinatiecentrum Drenthe. Lijn Krakeel van stadsbus De Bij stopt tijdelijk voor de deur van het Vaccinatiecentrum in Hoogeveen. 

Bekijk de locatie op Google Maps

Let op: in Hoogeveen zit ook een testlocatie. Die bevindt zich aan de Parmentierstraat.

 

Emmen:

Het Test- en Vaccinatiecentrum Emmen zit bij het voormalige Fletcher Hotel (ook wel bekend als De Giraf) aan de Van Schaikweg 55 in Emmen. Volg de borden Test en vaccinatiecentrum Drenthe. Bushalte Van Schaikweg ligt ca 400 meter van de toegang tot het Test- en vaccinatiecentrum.

 

Meppel:

De vaccinatielocatie is aan de Eekhorstweg 16. Dat is naast de gemeentewerf. Er wordt hier alleen gevaccineerd. De testlocatie in Meppel ligt iets verderop. Volg de borden Test- en vaccinatiecentrum Drenthe.

     Bekijk de locatie op Google Maps.

 

Assen:

De vaccinatielocatie ligt bij het TT circuit. Het adres is De Haar 11 in Assen.

Bekijk de locatie op Google Maps Volg de borden TT-circuit en vervolgens Test- en Vaccinatiecentrum GGD. Je kunt ook met het openbaar vervoer. Bushalte TT circuit ligt ca 500 meter van de toegang tot het Test- en vaccinatiecentrum.  

     Let op: de volledige locatie wordt gebruikt voor vaccineren. Op deze locatie       wordt vanaf 13 mei niet meer getest. De testlocatie aan de Aziëweg in         

     Assen blijft.

 

Bekijk de locatie op Google Maps 

 

ALGEMENE INFORMATIE

 

Aanvullend Openbaar Vervoer

Maak je gebruik van het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) of Valys? Dan kun je dat ook gebruiken om naar de vaccinatielocatie te komen. Heb je geen AOV-pas, dan is deze via 0800-0643 aan te vragen. 

 

Kom je met de taxi?

De parkeerwachten wijzen de chauffeur naar een stopplek dichtbij de uitgang.

In Assen is ook een aparte taxiwachtruimte waar je gebruik van kunt maken. Je kunt hier de taxi zien aankomen en anders informeert de parkeerwacht je wanneer de taxi er is.

 

Parkeren

De parkeerplaatsen zijn ruim, gratis en vlakbij de vaccinatielocaties. Het is nooit verder dan 100 meter lopen. De locaties zijn toegankelijk met een rolstoel of rollator. Ben je slecht ter been, geef dit dan aan bij de parkeerwacht, zodat je een plekje dichtbij de ingang krijgt. Op alle locaties zijn gratis leenrolstoelen beschikbaar.

 

Verloop van het bezoek

Een medewerker ontvangt je en wijst je de weg. Bij de registratiebalie controleert een medewerker je gegevens en hoor je bij welke balie je de vaccinatie ontvangt. Je mag geen foto’s maken op de locatie. Dit is vanwege privacy, maar ook omdat foto’s maken onnodig tijd kan kosten.

 

De vaccinatie is in principe zo gezet. Onze medewerkers zijn bevoegd, bekwaam en werken onder toezicht van een arts. Vind je het spannend of ben je wat angstig? Geef dit gerust aan, dan houden we hier rekening mee. Indien gewenst kun je ook liggend gevaccineerd worden.

 

Na de vaccinatie wacht je 15 minuten in de wachtruimte om er zeker van te zijn dat je geen directe bijwerkingen krijgt.  Er zijn altijd artsen, verpleegkundigen en E.H.B.O.-ers aanwezig op locatie. Naar de wachtruimte is het maximaal 25 meter lopen. Er staan stoelen waar je af en toe kunt uitrusten. En als het nodig is, zijn er ter plekke rolstoelen aanwezig.