Webinar ‘Zwangerschap, COVID-19 en vaccinatie’ voor zorgprofessionals die werken met zwangeren

Onder zwangere vrouwen leven veel vragen over zwangerschap en vaccineren tegen corona. Op donderdag 13 januari van 19.30 – 21.00 uur is er een webinar over Zwangerschap, COVID-19 en vaccinatie. Het doel van het webinar is de zorgprofessionals te voorzien van alle relevante informatie die op dit moment bekend is, zodat zij zwangeren goed kunnen adviseren.


Vaccineren van zwangeren

Zwangeren die ziek worden en soms zelfs op de intensive care belanden vanwege een COVID-19 besmetting. In Nederland adviseren het RIVM, gynaecologen, artsen en verloskundigen zwangere vrouwen om zich zo snel mogelijk te laten vaccineren om dat te voorkomen.

Waarop is dit advies gebaseerd, wat is momenteel de actuele situatie en hoe kun je hierover in gesprek gaan met een ongevaccineerde zwangere vrouw? Hier gaan we uitgebreid op in tijdens het webinar voor zorgprofessionals die werken met zwangere vrouwen. Tijdens het webinar is er volop ruimte om vragen te stellen.


Het programma

De sprekers beslaan het hele speelveld als het gaat om het vaccineren van zwangere vrouwen.

  •  Dr. M (Marjolein) Knoester, arts-microbioloog/viroloog (UMCG), laat het actuele beeld zien van de pandemie.

  • Prof. Dr. A.L.W. (Anke) Huckriede, Hoogleraar Vaccinologie (RUG) licht de stand van zaken van de coronavaccins toe.

  • Prof. Dr. J. (Jelle) Stekelenburg, Bijzonder hoogleraar (UMCG/RUG) en Gynaecoloog (Medisch Centrum Leeuwarden) geeft inzicht in de cijfers, risico's en vertelt wat hij ziet in de praktijk (spreekkamer en IC).

  • I. (Irma) Bax Msc, verloskundige, deelt haar praktijkervaring en geeft praktische tips.

 

Webinar volgen?

Ontving je geen uitnodiging voor dit webinar via de mail en wil je dit webinar volgen? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt vervolgens een mail met alle informatie, inclusief de streamlink. Het webinar is gratis en ook na de uitzending van 13 januari terug te zien. 

Dit webinar is een initiatief van het Consortium Zwangerschap en Geboorte Noord-Nederland, GGD Drenthe, Groningen en Fryslan en het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland/ Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland


Zelf zwanger?

Ben je geen zorgprofessional, maar wel zwanger? Bekijk dan eens de informatie op