Vaccinatielocatie Emmen donderdag toch 9-17 open


SMS ontvangen terwijl je donderdag na 13.30 uur een afspraak hebt in Emmen? Die mag je negeren. Je afspraak gaat gewoon door. 


Maandag gaven we aan dat door de verwachte hitte twee vaccinatielocaties op woensdag en donderdag om 13.30 moeten sluiten, omdat het daar te warm wordt voor bezoekers, medewerkers en vaccins. Inmiddels blijkt deze vroege sluiting op donderdag voor Emmen niet meer noodzakelijk.


Vaccinatielocatie Emmen heeft vanaf donderdag grote koelinstallatie 

Het is dankzij vele partners onverwacht toch gelukt om een koelinstallatie voor deze grote locatie beschikbaar te krijgen. We zijn al een tijd bezig om dit voor elkaar te krijgen, maar dit was tot nog toe helaas niet gelukt. Inmiddels dus wel en daar zijn we al onze partners en de mensen die hier aan mee hebben gewerkt natuurlijk ontzettend dankbaar voor! 


Woensdagochtend vroeg kwam de enorme koelinstallatie aan; bekijk hier de beelden. 


Heb je donderdag 17 juni een vaccinatie-afspraak in Emmen, dan gaat deze gewoon door 

Je wordt dus niet meer gebeld om deze te verplaatsen naar eerder op de dag. Je oorspronkelijke afspraak blijft staan zoals die was. De weersvoorspelling is nog steeds dat dit een erg warme dag wordt. Denk er dus om een flesje water en bijvoorbeeld wat fruit mee te nemen naar je afspraak.  Heb je woensdag 16 juni een vaccinatie-afspraak na 13.30 uur in Emmen? 

Dan word je gebeld om deze te verplaatsen naar een eerder moment op de dag. De vaccinatielocatie opent woensdag om 7.00 uur. Afhankelijk van het tijdstip van je oorspronkelijke afspraak, krijg je een vast tijdsvak aangeboden waarop je terecht kunt. Je wordt dus nog steeds op dezelfde dag gevaccineerd.  


Heb je 16 of 17 juni een vaccinatie-afspraak na 13.30 uur in Meppel? 

Dan bellen we jou om je afspraak te verplaatsen naar eerder op de dag. Ben je nog niet gebeld, dan kun je snel een telefoontje verwachten. Het is fijn als je daar nog even op wacht, zodat ons call center niet overbelast raakt. Er is een speciaal belteam voor het verplaatsen van de afspraken.  


We begrijpen dat dit soms lastig kan zijn en hopen op je begrip en medewerking 

Deze hitte is overmacht. We doen dit met de grootste zorg voor onze bezoekers, medewerkers én het vaccin. Die mag niet te warm worden, zodat de effectiviteit gewaarborgd blijft. Als we dat niet kunnen garanderen en/of een onverantwoorde situatie ontstaat voor de mensen op de locatie, hebben we geen andere keuze dan dit ‘tropenrooster’.  


Lukt het absoluut niet om op het aangewezen tijdsvak te komen?  

Dan zoeken we samen naar een oplossing. We hopen echter op zo veel mogelijk medewerking, omdat het verplaatsen van duizenden afspraken een grote opgave is. Maatwerk is hierdoor heel lastig te organiseren. Ook is het ontzettend belangrijk dat de doorstroming van ons vaccinatieproces goed blijft. We prikken meer dan 6.000 mensen per dag momenteel.  


De TESTlocaties in Meppel en Hoogeveen zijn open van 9-13.30 uur 

Wil je toch in de middag getest worden, dan kun je tot 17.00 uur terecht bij de testlocaties in Assen (Aziëweg) en Emmen.  


LET OP: Mochten de aangepaste openingstijden door de hitte langer nodig zijn, dan delen we dit op deze site en ggddrenthe.nl  Informatie over vaccineren

Hoe werkt vaccineren? En is dat veilig?

Ik heb een oproep ontvangen

Als je een oproep hebt gekregen kun je bellen voor een afspraak. Op deze pagina vind je alle praktische informatie.

Vragen en antwoorden

Het is begrijpelijk als je vragen hebt. Daarom zetten we een aantal vragen en antwoorden over de vaccinatie op een rij.

Meer informatie

Klik hier voor een overzicht met links naar websites met meer informatie over corona en vaccinatie.