Prikafspraak maken voor Janssen?

Ben je 18 jaar of ouder en nog niet gevaccineerd, dan kun je vanaf vandaag proberen een afspraak te maken voor het Janssen vaccin. In dit bericht lees je hoe dit werkt. 


Het afsprakennummer voor Janssen is 0800-1295 (Deze opent woensdagochtend 23 juni om 10.00 uur.) 


Het aantal Janssen vaccins is beperkt 

In elke GGD-regio is er een locatie waar een afspraak gemaakt kan worden voor een Janssen-vaccinatie. Niet op alle GGD-locaties is vaccineren met Janssen mogelijk. In Drenthe prikken we Janssen een aantal dagen in Emmen en een aantal dagen in Assen. 


Heb je al een eerste afspraak staan voor Pfizer of Moderna? 

Dan kan je afspraak omgezet worden naar een Janssen vaccin. Omdat het aantal vaccins beperkt is, is het verstandig om de bestaande afspraak nog niet af te zeggen, tot je zeker weet dat je een Janssen-afspraak hebt 


Direct afspraak of op wachtlijst voor Janssen 

Je kunt direct telefonisch een afspraak maken voor vaccinatie met Janssen of op een wachtlijst worden geplaatst. Dit is afhankelijk van het aantal beschikbare vaccins en de hoeveelheid aanmeldingen. Bij een wachtlijst ontvang je op het moment dat weer vaccins beschikbaar zijn, een sms-bericht dat het maken van een afspraak mogelijk is. De lijn is mogelijk in het begin regelmatig overbelast. Probeer het dan op een later moment nog eens.


Niet in aanmerking 
Het RIVM adviseert zwangere vrouwen om zich alleen te laten vaccineren met een mRNA-vaccin. Janssen is geen mRNA-vaccin. 

Mensen die na 23 mei 2021 positief zijn getest op corona, komen vooralsnog niet in aanmerking voor vrijwillig Janssen. Mensen die eerder in mei positief zijn getest, kunnen even overleggen via 0800-1295 of er mogelijkheden zijn.  

Als je al een eerste vaccinatie hebt gehad met een ander vaccin, krijg je ook de tweede met datzelfde vaccin. Het is dan niet mogelijk om gebruik te maken van de Janssen-keuzeoptie.


Meer informatie lees je op coronavaccinatie.nl/ikwiljanssen 

Lees meer informatie over het Janssen vaccin, zoals de bescherming en de zeer zeldzame bijwerkingen, op rijksoverheid.nl en de site van het College ter beoordeling van geneesmiddelen.  Informatie over vaccineren

Hoe werkt vaccineren? En is dat veilig?

Ik heb een oproep ontvangen

Als je een oproep hebt gekregen kun je bellen voor een afspraak. Op deze pagina vind je alle praktische informatie.

Vragen en antwoorden

Het is begrijpelijk als je vragen hebt. Daarom zetten we een aantal vragen en antwoorden over de vaccinatie op een rij.

Meer informatie

Klik hier voor een overzicht met links naar websites met meer informatie over corona en vaccinatie.