Landelijke lijn bijschrijven COVID-vaccinatie in gele boekje gewijzigd

Tot nu toe was de landelijke lijn dat de registratiekaart die je direct na je prik bij de GGD krijgt in het gele boekje bevestigd of bewaard kan worden en dat het wachten is op een officieel coronavaccinatiebewijs, dat nu in ontwikkeling is. Omdat GGD’en er verschillend mee om gaan, is nu landelijk besloten deze lijn aan te passen. Iedereen die dat wil kan desgevraagd een bijschrijving krijgen in het gele boekje. Vanaf maandag 7 juni bij iedere GGD in Nederland. GGD Drenthe heeft altijd de landelijke lijn gevolgd. Dat doen we nu uiteraard ook.  Vanaf vrijdag 3 juni bijschrijving direct na prik mogelijk

Landelijk is afgesproken dat vanaf maandag alle GGD’en (als gewenst) bij kunnen schrijven in het gele boekje. Het vraagt tijd om dit op elke locatie te organiseren. Er moet een aparte balie worden ingericht met aandacht voor de coronamaatregelen, personeel geregeld, stempels gemaakt, enzovoort. Wij zijn vandaag met man en macht aan de slag gegaan en kunnen daardoor al vanaf morgen, vrijdag 4 juni, bijschrijven, direct nadat je na de prik de wachtruimte verlaat.


Binnenkort ook bijschrijving met terugwerkende kracht mogelijk – NIET op prik-/kantoorlocaties

We gaan ook organiseren dat iedereen die al een prik heeft gehad en een bijschrijving in het gele boekje wil dit kan krijgen. Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie. Hiervoor is in ieder geval de registratiebrief die je direct na een prik van ons meekrijgt noodzakelijk. Bewaar die dus goed. Houd onze website in de gaten. Hierop delen we zo snel mogelijk hoe het georganiseerd wordt. Kom hiervoor nu NIET naar een prik- of kantoorlocatie. Daar kan niet worden bijgeschreven. Dit zal op een APARTE locatie gebeuren, omdat het belangrijk is dat de doorstroming van de priklocaties goed blijft (we prikken momenteel rond de 6.000 inwoners per dag).


Het gele boekje is géén officieel coronavaccinatiebewijs

Bijschrijven in het gele boekje is niet verplicht. Het is niet noodzakelijk om hier een geel boekje voor aan te schaffen. Het gele boekje heeft, net als de registratiebrief die je op de vaccinatielocatie krijgt, geen status als officieel vaccinatiebewijs voor COVID-19. VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld. Kijk hier voor meer informatie van de Rijksoverheid.


Link naar veel gestelde vragen en antwoorden.


Lees ook:

Geboren in 2001 of 2002? Maak online je vaccinatieafspraak

Laat een reactie achter
Mensen uit geboortejaar 2001 én uit 2002 kunnen vandaag online een afspraak...
Lees Verder

Weekoverzicht 7 t/m 13 juni

Laat een reactie achter
Tot nu toe zijn in totaal door GGD’en 303.191 vaccinaties gezet bij 208.827...
Lees Verder

Vaccinatielocatie Emmen donderdag toch 9-17 open

Laat een reactie achter
Maandag gaven we aan dat door de verwachte hitte twee vaccinatielocaties op...
Lees Verder

Eind juni keuzemogelijkheid voor Janssen-vaccin van start

Laat een reactie achter
In de week van 21 juni kunnen alle 18-plussers zich bij de GGD melden voor ...
Lees Verder

Informatie over vaccineren

Hoe werkt vaccineren? En is dat veilig?

Ik heb een oproep ontvangen

Als je een oproep hebt gekregen kun je bellen voor een afspraak. Op deze pagina vind je alle praktische informatie.

Vragen en antwoorden

Het is begrijpelijk als je vragen hebt. Daarom zetten we een aantal vragen en antwoorden over de vaccinatie op een rij.

Meer informatie

Klik hier voor een overzicht met links naar websites met meer informatie over corona en vaccinatie.