In Drenthe nu voldoende hulp bij boostercampagne

Landelijk, maar ook in Drenthe, krijgen we als GGD’en ontzettend veel hulp aangeboden. Dat is hartverwarmend. Het is begrijpelijk dat het teleurstellend kan zijn als je wilt en kunt helpen, maar niet (of niet snel) ingezet wordt. Door alle aangeboden hulp kunnen we in Drenthe voldoen aan de versnelling van de boostercampagne. Ontstaat er wel een personeelstekort, dan is hier nu landelijk een website voor die hulpvraag en -aanbod bij elkaar brengt. In dit bericht lees je er meer over.


We zijn klaar voor 25.000 boosterprikken per week
We hebben als GGD Drenthe de afgelopen periode ontzettend veel nieuwe mensen in dienst kunnen nemen en hulp van bijvoorbeeld huisartsen, ziekenhuizen, andere partners en defensie aangeboden gekregen. Dit bleek genoeg voor onze opdracht om 25.000 mensen per week een boosterprik te geven. 


We gaan nu toe naar maximaal 45.000 per week
Met een booster zijn we beter beschermd tegen de omikronvariant. Daarom besloot het kabinet dat iedereen (18+) die dat wil uiterlijk in januari de booster kan krijgen. Voor GGD Drenthe betekent dit geen 25.000, maar maximaal 45.000 boosterprikken per week. Met alle hulp die we aangeboden kregen, kunnen we in Drenthe aan deze opdracht voldoen.  


Hulpvraag en -aanbod komen samen op ggdreservisten.nl
Als blijkt dat er toch meer personeel nodig is, zullen we weer een oproep doen. Om het matchen van aangeboden en gevraagde hulp voor alle regio’s makkelijker te maken is hiervoor de website www.ggdreservisten.nl in het leven geroepen. Hierop staat welke regio’s welke mensen nodig hebben – van prikkers tot administratieve krachten. Voor sommige vacatures werken we samen met uitzendbureaus. Via het reservisten-platform word je dan doorgeleid naar de website van zo’n uitzendbureau. Hier vind je de meest gestelde vragen over de website ggdreservisten.nl. 


Lees enkele ervaringen van onze ‘helpers’ op AD.nl