Boosterafspraak? Kom niet te vroeg

Kom op het tijdstip van je boosterafspraak. Niet eerder. We zien dat veel mensen (veel) eerder naar de priklocatie komen. Hierdoor kan het verkeer vastlopen en zijn de rijen soms langer dan nodig.

 

Hoe help jij wachtrijen en files te voorkomen? 

  • Het allerbelangrijkste is dat je alleen MET een afspraak naar onze locatie komt. Zonder kun je niet geprikt worden.

  • Kom niet te vroeg. Maak je geen zorgen dat je mogelijk te laat komt. Het geeft niet als je iets later bent. Je afspraak kan gewoon doorgaan.

  • Denk om het vooraf invullen van je gezondheidsverklaring. Deze vind je ook in je afspraakbevestiging.  


Nog geen boosterafspraak?

  • Ouder dan 60? Maak je afspraak online of telefonisch.
    Mensen die 60 jaar of ouder zijn, kunnen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl een afspraak maken voor een boostervaccinatie. Maar, zij mogen ook bellen met het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer. Met of zonder brief, dat maakt niet uit.

  • Jonger dan 60 jaar? Maak de afspraak online.
    Mensen die jonger zijn dan 60 en via de media of website zijn opgeroepen om een boosterafspraak te maken, kunnen dit alleen online doen.

Lukt online een afspraak op korte termijn niet?
Bij het online plannen van je boosterafspraak kun je kiezen uit drie data. Vind je dat deze opties te ver in de toekomst liggen? Wacht dan even en probeer het de ochtend erop (rond 10.00 uur) weer. We kijken steeds of het prikken sneller kan. En als dat zo is, bieden we gelijk extra afspraakmogelijkheden aan.  

Staat je afspraak al gepland? 
Verzetten kan momenteel niet. Je kunt je afspraak alleen annuleren, via het landelijke afsprakennummer. Maar laat hem het liefste gewoon staan. Zo houden we die lijn zoveel mogelijk vrij voor mensen die echt alleen maar kunnen bellen.